Talent Management = Energie?

De baan voor het leven bestaat niet meer en de levensduur van bedrijven is aanzienlijk korter geworden.
Eenmaal een studie volgen in je leven is geen garantie om aan werk te komen en te blijven. Wat moet je doen als bedrijfseigenaar of als HR manager om het beste uit de mensen te halen? Wat moet je doen om te zorgen dat ze niet opbranden door stress of door verveling? Hoe maak je mensen duurzaam inzetbaar? Kortom waar blijft een onderneming op draaien?

Mag ik je mijn antwoord geven? Ik denk dat het Energie is.

Energie krijg je van dingen doen waar je goed in bent. Energie krijg je als je ontwikkeling en vooruitgang boekt in jouw talent. Energie genereren kan iedereen met de juiste middelen, hulp en tijd. Talent Management is een totaalpakket aan middelen om energie (te leren) genereren aan jou als individu en om de organisatie een zelfvoorzienend energienetwerk te maken.

Waarom zou je Talent Management in gaan zetten?

Omdat het credo van de professional nu ‘Long Life Learning’ is. Ofwel je hele leven blijven leren. De gemiddelde levensduur van een set (technische) vaardigheden is vandaag de dag vijf jaar*. Met andere woorden, wat je vandaag leert, heb je over vijf jaar niets meer aan.

Het enige wat niet verdwijnt zijn de individuele talenten (mits bekend en in ontwikkeling). Ga je niet aan de slag met Talent Management vandaag dan komt de organisatie piepend en krakend tot stilstand. Houd de organisatie in beweging.

Komen er wat gedachten in je op? Wellicht komt het overeen met deze:

Ja maar, ik heb een L&D (Learning & Development) / HR afdeling die regelt dit toch?

Talengy hanteert een inclusief beleid, dat wil zeggen dat iedereen in de organisatie meedoet. Daar is soms eerst een cultuuromslag -> leercultuur – voor nodig. En het begint met een gedegen, objectieve (!) observatie in de vorm van een Business Case. Dus ja de L&D en HR spelen een belangrijke rol maar kunnen externe hulp goed gebruiken en dit zorgt voor o.a. efficiency.

Ja maar, medewerkers hebben een (opleidings-)budget maar doen er niets mee.

Logisch want een gevulde bankrekening zegt nog niet dat je kán shoppen. De keuze voor ontwikkeling is vaak niet op geld gebaseerd maar op vele factoren. Zonder goed onderzoek en begeleiding is er ook weinig kans op een goede besteding van het opleidingsbudget. Leidinggevenden kunnen hierop ook worden getraind.

Ja maar, straks loopt de organisatie leeg omdat ze ergens anders beter op hun plek zijn.

Graag! Als dit het geval is dan kunnen ze beter gelijk oversteken, dan is er weer ruimte voor de juiste talenten in jouw organisatie. Je wilt toch geen medewerkers die niet hun talenten benutten en door verveling een bore-out krijgen of door hoge druk omdat ze iets niet kunnen een burn-out?

Kortom Talent geeft Energie.

*) uit het ‘Workplace Learning Report’ van LinkedIn Learning Solutions 2017.

Wil je meer weten over Talent Management dan is het mogelijk een e-afspraak te plannen door middel van Skype of Zoom. Stuur een mail met je gegevens naar karlijn@talengy.nl of stuur mij een INmail / bericht via LinkedIn.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.