5 manieren om je kop boven het maaiveld uit te steken

Toegegeven Nederlanders zijn nou niet de grootste opscheppers, uitzonderingen daargelaten. Maar we kunnen best een lesje leren van de Amerikanen. Hoe maak je jezelf GREAT again. Waarbij we natuurlijk niet arrogant over willen komen. Hierbij deel ik hierover mijn gedachten:

1.     Zorg voor een waanzinnig uitgebreid LinkedIn profiel.

Er moet staan: Zeer deskundig profiel. Om op te vallen wil jij dé -GO TO- persoon in jouw vakgebied worden. Daarvoor gaan mensen je geloofwaardigheid meten en dat doen ze 9 van de 10 keer online. Men rekent je niet af op hoelang of uitgebreid jouw profiel is. Ik heb nog nooit gehoord dat ze het overdreven vonden of arrogant. Ik krijg te horen: duidelijk en het geeft een goed beeld. Kortom wees online zeer deskundig!

2.     Ga publiceren. Om op te vallen is het goed om jouw mening en of expertise te delen. Publiceer op LinkedIn (Pulse/Publicaties) en deel het via andere social media. Zorg dat het hout snijdt en niet alleen maar een commerciële insteek is. Ik lees regelmatig artikelen waar ik dan net lekker in zit en vervolgens is het einde al daar en moet ik ineens een afspraak maken om de rest te horen. Geef het gewoon, of geef het niet. Je krijgt er vertrouwen voor terug. En dat is veel waard. Schrijf je iets of iemand kapot (zoals Patrick Kicken onlangs over Bol.com) dan ga je zelf mee. Je kan niet met de bijl hakken en verwachten dat een ander niet achter jou aan komt.

3.     Ga bij een vrijwilligersclub of service club. Serve first! Een van mijn motto’s. Als je dient krijg je daar mooie dingen voor terug. Een voorbeeld van een service club is JCI, Ronde Tafel (alleen mannen), Rotary, check ze hier allemaal (https://nl.wikipedia.org/wiki/Serviceclub) je zal niet direct opvallen maar diegenen die de kar trekken, stelselmatig/permanent, die gaan opvallen. En als ik je vertel dat de gemiddelde lidmaatschapsduur drie jaar is dan ga je al in het 4e jaar opvallen. En je kop afhakken? Nee zeker niet, je dient immers.

4.      Zoek de media op. Het is echt niet moeilijk om in de krant te komen. Op de radio of TV. Doorzettingsvermogen en creativiteit zijn twee voorwaarden. Ja in het proces ernaartoe zullen ze misschien je kop eraf willen hakken, dan buk je even en sta je weer rechtop om vervolgens te gaan shinen!

5.     Wees authentiek! Als je een rol van goeroe wil aannemen, prima maar als je door de mand valt dan hakken ze je in mootjes, niet alleen je kop. Wees jezelf, imperfectie mag, wees professioneel maar laat jezelf zien. Ik ben HSPer en heb heel snel in de gaten of iemand authentiek is of niet. By the way dat HSP heeft 20% van de mensen. Wist je dat?

Gebruik je talent en doe waar je van houdt!

Een reclame van een verzekeraar zegt: “Als je maar lang genoeg gewoon blijft word je vanzelf bijzonder.” Dat is Hollandse nuchterheid. Echter ‘hoe lang is lang genoeg’. Vandaar dit artikel om je een zetje in de goede richting te geven. Succes!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.